Nu je je nieuwe obsessie in de vorm van Diamond Painting hebt gevonden, is het aan jou om het “perfecte” schilderij te maken. Diamantkunst vereist, net als alle andere kunsten, oefening en precisie. Aangezien het schilderen met diamanten steeds populairder wordt, vragen veel mensen zich af hoe ze hiermee moeten beginnen.

Gelukkig zijn er altijd mensen die handige tips en tricks delen. Met de hulp van onze groeiende gemeenschap en hun ervaringen hebben we de beste tips uitgezocht die zullen helpen bij het starten met deze nieuwe hobby. Diamond Painting is niet alleen leuk voor kinderen, ook volwassenen kunnen zich hier urenlang mee vermaken.

Wat is diamond painting?

Diamond Painting is een nieuwe ambachtelijke hobby die een mix is ​​van Borduren en Kleuren met nummers. Het is bedacht in 2015, voor therapeutisch gebruik. Met Diamond Painting breng je kleine gekleurde hars “diamanten” aan op een zelfklevend canvas. Aan de hand van deze kleine steentje maak je levendige mozaïkschilderijen. Diamond Painting is super leuk en gemakkelijk te leren, ongeacht hoe oud je bent!

Stap voor stap Diamond Painting instructies

 • Verwijder alle items uit de verpakking
 • Leg het canvas op een schoon, vlak oppervlak
 • Kies een diamant in één kleur om mee te beginnen
 • Plaats de diamanten in de meegeleverde bakje
 • Druk de punt van het pennetje tegen de ronde kant van het steentje om deze op te pakken
 • Trek de plastic film terug en druk de diamant voorzichtig op het bijbehorende symbool
 • Herhaal het proces totdat je klaar bent!

PRO TIP: Als bepaalde gebieden ooit minder plakkerig worden door blootstelling aan lucht, probeer dan de plek te deppen met een vochtige handdoek of babydoekje.

Waaruit bestaan Diamond Painting pakketten?

Elk Diamond Painting pakket wordt geleverd met alles wat je nodig hebt om te beginnen!

 • Voorbedrukt canvas met ontwerpgrafiek (met vooraf aangebrachte lijm)
 • Kleur diamanten geleverd in afzonderlijke zakken (gelabeld)
 • Diamond Painting pen
 • Een paar extra scherpe pincetten

Kies de juiste plaats om te beginnen

Voordat je begint met je Diamond Painting Pakket kies je een plat oppervlak om het canvas uit te vouwen. Om het canvas plat te maken het je verschillende opties. Zo kun je het doek onder een aantal zware boeken neerleggen of leg je het een nacht onder een dik matras. Het canvas is vlak en klaar voor gebruik na 8-12 uur. Begin je liever direct? Ook dat is natuurlijk mogelijk! Het canvas zal dan echter nog wel zichtbare vouwlijnen bevatten of nog krom staan.

Let op: Er zijn mensen die het canvas plat willen maken met een strijkijzer. Doe dit echter niet! Door de hitte blijft de lijm aan het strijkijzer plakken en smelt je het canvas.

Kies altijd voor iets comfortabels om op te zitten terwijl je begint met jouw diamant painting schilderij. De handigste manier is om je bureau of eettafel te gebruiken. Leg het canvas neer in een rechte positie op een comfortabele stoel.