Op zoek naar creatief speelgoed dat leuk is, zowel voor kinderen als voor volwassenen? Dan moet je echt eens gaan kijken naar deze hobbyartikelen. Je kunt zowel met jonge kinderen als met oudere kids spelen met dit creatieve speelgoed, maar natuurlijk moet je ze wel goed in de gaten houden. Je wil immers niet dat je oogappel een steentje inslikt! Daar hebben ze trouwens iets heel slims op bedacht. Wil jij weten wat? Lees dan snel verder!

Creatief speelgoed vinden dat kinderen ook echt leuk vinden. Dat is natuurlijk je missie als ouder! Met al die videospelletjes tegenwoordig is het namelijk best moeilijk om een educatief of creatief spel te vinden wat de kids ook echt leuk vinden. Daarom hebben we besloten om je een handje te helpen en op deze manier een paar voorbeelden van creatieve spelletjes voor jong en oud te selecteren!

zeemeermin van strijkkralen

Diamond Painting

Diamond Painting: je hebt er vast wel een keer van gehoord. Maar wat is het nu eigenlijk precies? Dat gaan we je uitleggen! Je zou, als je afgaat op de naam, denken dat je gaat verven met diamanten. Niet echt kindvriendelijk, toch? Niets is echter minder waar. Bij diamond Painting leg je kralen volgens een bepaald patroon op een grondplaat en zo vul je het canvas sommige mensen noemen het ook wel “borduren met steentjes”! Het materiaal waar de steentjes van gemaakt zijn is kristal en het maken van een Diamond Painting vereist enige concentratie en geduld. Ook daarom is dit spel meer geschikt voor iets oudere kinderen. Je kunt het natuurlijk ook met jongere kindjes doen, maar dan moet je wel veel ondersteuning bieden!  Diamond Painting kun je hier heel voordelig bestellen!

strijkkralen meisje

Strijkkralen

Strijkkralen zijn geschikt voor veel verschillende leeftijden. Dit komt met name door het assortiment: je kunt strijkkralen bestellen in de maten: mini, midi of maxi. Deze maten zijn van toepassing op de grootte van de strijkkralen. De mini strijkkralen zijn geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar, de midi strijkkralen vanaf 5 jaar en de maxi strijkkralen zijn voor kinderen vanaf 3 jaar. Maar wat is het eigenlijk? Nou, strijkkralen lijkt op diamond painting maar is iets makkelijker. Je legt de strijkkralen op een grondplaat, legt een stuk strijkpapier er overheen en smelt met een strijkijzer de steentjes aan elkaar. Zo krijg je een kleurrijk patroon! Strijkkralen kun je hier goedkoop halen.

borduurpakket pauw

kleurrijk diamond painting patroonBorduren

Ben je meer een fan van handwerkjes? Ook dan hebben we wat leuks voor je gevonden. Je kunt borduren volgens heel veel verschillende patronen, met andere grondplaten, diverse kleuren garen en ga zo maar door. De mogelijkheden zijn eindeloos. En daarnaast is het natuurlijk een hele ontspannende bezigheid voor jou en je kind om samen te doen. Sommige mensen denken dat borduren niet meer van deze tijd is, maar het is de laatste tijd echt weer in de mode aan het komen! Dus, waar wacht je nog op? Hier kun je een compleet borduurpakket kopen!